Legújabb

Impulse Fitness - FIBO 2014 - Beszámoló

Impulse Fitness - FIBO 2014 - Beszámoló

Impulse Fitness - FIBO 2014 - Beszámoló

Helszín: FIBO 2014 / 04 Köln

Idén ismételten, kiemelt partnereink meghívásának eleget téve mi is részt vettünk az egyik legnagyobb és legjelentősebb fitnesz rendezvényen ami nem más, mint az évről-évre Németországban megrendezésre kerülő FIBO, mely egy óriási (kereskedelmi) fitnesz expo és kiállítás, valamint igen neves, professzionális sportolóknak szóló fitnesz és testépítő verseny is egyben.

A rendezvényen minden olyan cég és gyártó (a világ minden tájáról, kontinenséről!) jelen van aki számít a fitnesz piacon, és fontosnak tartja a szakértő közönség elé tárni aktuális újdonságait, ajánlatait, ezzel pedig biztosítva a helyét – és megalapozva továbbfejlődését – ezen a gyorsan fejlődő és rendkívül innovatív területen. Mivel számos forgalmazó, kereskedő és viszonteladó jár évente ide, hogy képben legyen az újdonságokkal és „haladjon a korral”, szinte kijelenthető, hogy aki érdekelt a fitnesz piacon és nem vesz részt a rendezvényen, jó eséllyel lemaradhat vetélytársaitól a versengésben! Ez az alkalom kiválóan alkalmas az üzleti kapcsolataink ápolására és új ismeretségek, együttműködések megteremtésére is.

A rendezvény, a helyszín hatalmas: több tízezer négyzetméteren, sok-sok száz stand és kiállítás tárul elénk, a látogatók száma pedig napi szintre lebontva is több ezer.

Cégünk elsődleges erőssége bár az otthoni fitnesz és a fitnesz kiegészítők, kemény munkával és eltökéltséggel növeljük hónapról hónapra minőségi ipari eladásainkat mellyel célunk Közép-Európa egyik legmeghatározóbb ipari fitnesz disztribútorává válni. Idei jelenlétünk tehát nem lehetett kérdés Kölnben, hiszen volt miről tárgyalnunk partnereinkkel és számos hasznos újdonsággal tudtuk bővíteni ismereteinket, választékunkat!

A Johnson Health Tech GmbH kiemelt partnereként a jelenleg a világon leggyorsabban fejlődő és óriási neveket maga mögé utasító Matrix Fitness kizárólagos Magyarországi forgalmazója vagyunk, valamint tavaly nyár óta büszkén viseljük az IMPULSE Fitness márka kizárólagos, egyik Közép-Európai disztribúcióját is.

Érdekesség, hogy a két vállalat nem ugyan az, azonban szoros kapcsolatban és baráti viszonyban állnak tulajdonosaik egymással, számos közös fejlesztés, egymással megosztott újítás történt már közöttük, mely mindkét fél javára előnyösnek és hasznosnak bizonyult!

Impulse Stand - FIBO 2014Az Impulse Fitness munkatársai egy kisebb kiállító területen álltak rendelkezésünkre és ügyfeleik rendelkezésére, azonban ne felejtsük el azt óriási nagy különbséget, hogy míg a Matrix Németországi – azaz helybéli -  raktárból kellett kidolgoznia a területét, kivinni és kiállítani a gépeket, addig az IMPULSE óriási utat tett meg – vállalatuk székhelye, irodái, raktárai és gyára a Távol-Keleten található, onnan jöttek és vettek részt a FIBO-n.

Nem csak a FIBO-ra, hanem egyébként általánosságban is óriási „utat” tett meg az IMPULSE fennállása óta. A Kínai eredetű nagyvállalat mára a térség legnagyobb tervező és gyártó cégévé nőtte ki magát, ami ezt a piacot és területet illeti. Kínától Európán át egészen Észak és Dél-Amerikáig terjed lefedettségük, mindenhol a világon jelen vannak. Saját fitneszterem hálózatot üzemeltetnek régiójukban, mely évről évre fejlődik és bővül, ugyanez igaz a termékpalettájukra is! Tervezéseik és újításaik az edzőtermeikben dolgozó, magasan képzett személyi edzői csapat tapasztalatain és tanácsain alapszik, tehát teljes mértékben a gyakorlatból indulnak ki. Az edzések, a mozgásformák általi megfigyelések és észrevételek segítségével fejlesztik a gépeket és az új termékeket, hogy anatómiailag és biomechanikailag még ideálisabbat tudjanak biztosítani a sportolni vágyók számára.Impulse Crossfit

Kínai kollégáink szintén örömmel és nagy eleganciával fogadtak minket, perfekt angol tudásuk és felkészültségük példaértékű volt. A kiállított gépeik közül csak néhány olyan volt ami már meglévő szériák darabjai voltak, nagyrészt az év második felére elkészülő Encore termékvonal produktumait láthattuk, illetve csak egy-két gép erejéig egy nagyon friss újdonságot, egy olyan új szériát ami már csak a következő naptári évben lesz aktuális.

Az Encore széria tanúskodik a cég kreativitásáról és remek ötleteiről: egy light-commercial (félprofi) kategóriáról van szó, mely elsősorban hoteleknek, iskoláknak és egyéb közösségi helyeknek lehet érdekes, ahol igény van fitnesz részlegre és annak rendszeres használatára, viszont a rendelkezésre álló hely nem végtelen és jól jön a praktikusság. Tökéletes megoldás lehet ilyen esetekben a kiállításon bemutatott „3,5 oldalas torony” mely hátgépet, mellgépet, lábgépet és egyéb kiegészítő elemeket tartalmaz, azaz az összes izomcsoport megedzésére alkalmas. Lapsúlyos gép, tehát használata egyszerű. A kardió gépek pedig egyenesen professzionális szinten vannak – a kijelzők egyszerűbbek és kevesebb beállítási lehetőséget tartalmaznak talán, de minden egyéb paraméter (futószalag mérete és alapterülete, teherbírás, design, stabil vázszerkezet) az ipari színvonalhoz méltó.

Az utazásunk tehát összességében sikeres és hasznos volt. Sok új kapcsolatra és ismeretségre is szert tettünk. Eddigi munkásságaink tovább építése mellett új üzleti kapcsolatok és együttműködések létrehozásán is dolgozunk majd, melyekre a FIBO nélkül nem nyílt volna lehetőségünk.